Verversen van het water

Bij het Cubic Orbit 20 aquarium dien je elke week 25% van het water te vervangen. Bij het CubicPulse80 aquarium is dit elke twee weken en bij de de Cubicpulse 160 elke maand.

Voordat je het water ververst, is het aanbevolen om eerst het zoutgehalte te controleren. Was eerst grondig je handen. Gebruik hierbij geen zeep om te voorkomen dat het water vervuild raakt. Tijdens het verversen dient de stop uit de tank gehaald te worden. Je kunt de kwallen tijdens het verversen beschermen door ze in een aparte container of zak te stoppen. (Vouw de randen van de zak enkele malen om, zodat deze stabiel in het water blijft drijven.

Gebruik een kop, emmer of koker om het water te verwijderen. Tijdens het verversen kun je tevens de vuilresten uit het aquarium verwijderen. Hiervoor kun je de pipet voor het voeden van de kwallen gebruiken.

Test met behulp van de hydrometer de hoeveelheid zout in het aquarium. Als dit hoger of lager is dan 30-35 gram per liter, voeg dan extra zout of water toe.

Je kunt kant en klaar zout water kopen, maar je kunt dit ook zelf maken. Hiervoor dien je gedistilleerd of osmosis water te gebruiken. Gebruik nooit tapwater.

Het water dient uiterst zorgvuldig ververst te worden zodat er geen bubbels onstaan. Deze kunnen onder de kwallen terecht komen, en dit is zeer schadelijk.

Plaats de kwallen zorgvuldig in het aquarium. Zorg dat de kwallen altijd in het water blijven. Om te zorgen dat het water van goede kwaliteit blijft, raden we aan om elke maand de sponsjes in het filter te verschonen met normaal water. Elke 6 maanden dient de rest van de filter en de pomp schoon gemaakt te worden.

 

LEGAL NOTES

COMPANY

lOCATIES

Keeping Jellyfish Made Easy!

© 2017 Kwallen-Wereld