Oplossingen voor mogelijke complicaties

Een luchtbel heeft zich gevormd onder de kwal.

Meestal ontsnapt de bubbel vanzelf dankzij de bewegingen van de kwal. Als de bubbel niet weg gaat, kun je deze ook met de hand verwijderen. Pak de kwal voorzichtig vast en keer hem om (met de achterkant naar de bodem). Spuit nu voorzichtig met de pipet wat water onder de kwal, en de bubbels zullen langzaam verdwijnen. Zorg dat de pipet de kwal niet raakt.

 

De kwallen zwemmen langzaam

Soms zwemmen de kwallen erg langzaam. Meestal is dit na het voeden of nadat ze nieuw in het aquarium zijn geplaatst. Als dit niet het geval is, duidt dit meestal op een slechte waterkwaliteit. Ververs het water en verwijder het vuil. Controleer of het water de juiste hoeveelheid zout beval (30 tot 35 gram per liter) en een temperatuur heeft tussen 15 en 25C°.

 

De kwallen krimpen en zwemmen bij elkaar

Dit is ook een teken van slechte waterkwaliteit. Verdeel de dagelijkse voeding in twee dagelijkse porties.  Eenmaal in de morgen en eenmaal in de avond. Vervang 50% van het water. Verwijder alle resten en het vuil uit het aquarium. Hiervoor kun je pipet, de koker en de algen magneet gebruiken. Zorg er bovendien voor dat de kwallen de voeding direct met de pipet krijgen. Extra advies: Vaker het aquarium schoonmaken en het water verversen bevorderd de waterkwaliteit en de gezondheid van de kwallen. Het is ook belangrijk om regelmatig voedselresten te verwijderen.

 

Het water is troebel

Te veel voedselresten leiden tot groei van het aantal bacterien en troebel water. Verminder de hoeveelheid voedsel en zorg dat het aquarium zo schoon mogelijk is. Additioneel kun je 25% van het water verversen om het helderder te maken.

 

Een kwal zit vast aan de wand of de vloer

Mochten de kwallen om enige reden vast komen te zitten aan de wanden of de bodem, verwijder ze dan voorzichtig met je hand of de pipet. Als de kwal gewond is raakt tijdens het verwijderen, kun je het beste 25% van het water te verversen, omdat dit de kwal helpt om te helen.

 

Een kwal zwemt op de bodem

Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan zout. Zorg dat het water tussen de 30 en 35 gram per liter bevat. Pas op de juiste wijze het water aan om de juiste hoeveelheid zout te krijgen. Hierna kan het enkele uren duren voordat de kwallen herstellen en weer normaal gaan zwemmen. Als de kwallen net in het aquarium zijn geplaatst, kan het 24 uur duren voordat de kwallen normaal gaan zwemmen.

 

Een kwal heeft een gat of een scheur

Als het water van slechte kwaliteit is, verliezen kwallen hun natuurlijke beschermlaag. Ververs het water vaker en zorg dat het water zo schoon mogelijk is. Te veel vuil tast de beschermlaag van de kwal aan. Verdeel de dagelijkse voeding in twee dagelijkse porties. Wanneer je de kwallen vaker en in kleinere hoeveelheden voedt, komt er minder vuil in de tank terecht en zullen de kwallen meer van het voedsel daadwerkelijk op eten.

 

Op het wateroppervlak bevind zich een schuimlaag

Dit is normaal en gebeurt af en toe. Na een tijdje zal het verdwijnen. Het schuim ontstaat vanwege organische moleculen die vast zitten in het wateroppervlak en het schuim produceren. Als dit het geval is, kun je het schuim simpel verwijderen met een lepel

 

De kwallen bewegen in hun tentakels

Dit is een normale reactie na het voeden. Het helpt de kwallen tijdens het eten van het voedsel

 

Een kwal is binnenstebuiten gekeerd

Ook dit wordt veroorzaakt door slechte waterkwalitet. In het water bevinden zich te veel voedselresten of afval. Ververs zo snel mogelijk het water, en verwijder al het vuil uit het aquarium. Hiervoor kun je de pipet, koker of algenmagneet gebruiken. Als na 48 uurde kwallen zich niet herstellen, raden we aan om ze uit het aquarium  te halen om te voorkomen dat het water nog meer vervuild raakt.

 

Er groeien algen in de tank

Algen zijn niet schadelijk voor de kwallen, maar het ziet er niet mooi uit. Gebruik je hand, een schoonmaakdoek of de algenmagneet om de kwallen uit het aquarium te verwijderen. Als de algen ongecontroleerd blijven groeien, raden we aan om het aquarium te verplaatsen naar een plaats met minder zonlicht

 

De hoeveelheid zout stijgt

Door het verdampen van het water, stijgt de hoeveelheid zout. Om te voorkomen dat de verhouding zout te hoog wordt, dient het aquarium altijd dezelfde hoeveelheid water te bevatten. Dit kan betekenen dat je vaker water moet toevoegen om te voorkomen dat er teveel verdampt.

 

 

 

LEGAL NOTES

COMPANY

lOCATIES

Keeping Jellyfish Made Easy!

© 2017 Kwallen-Wereld