Mix het zoutwater

Je kunt je eigen zoutwater maken door 1 liter water te mixen met 35 gram zout. Gebruik hiervoor speciaal zee- of aquarium zout. Keukenzout is niet toegestaan!  Uiteraard kun je ook zeewater kopen bij de dierenwinkel.

Voordat je het water en het zeezout mixt, dient het eerst gefilterd te worden. Hiervoor kan je een osmosis installatie gebruiken. Deze kun je kopen bij de dierenwinkel of de online-shop. Sluit de installatie aan op je tapkraan, zodat het water wordt gefilterd op kleine deeltjes, chloor, vuil enzovoorts. Het is perfect voor het houden van kwallen. Ondanks dat tapwater schoon en drinkbaar is, bevat het materiaal dat schadelijk voor de kwallen kan zijn. In plaats van gefilterd water kun je ook gedistilleerd water gebruiken. Dit kun je kopen bij verschillende winkels.

Volg voor het doseren van het zout de instructies op de verpakking. Laat het water 24 uur rusten zodat het zout geheel opgenomen kan worden. Als de kwallen zich al in het aquarium bevinden, gebruik een aparte container voor het mixen. Het is essentieel dat het water pas wordt toegevoegd als het zout geheel is opgenomen. Het water dat wordt toegevoegd dient bovendien dezelfde temperatuur te hebben als het water in de tank. Je kunt dit bereiken door het water in dezelfde kamer te plaatsen.

Gebruik nu je hydrometer om de verhouding zout te meten. Voeg zout of water toe om een verhouding van 30/35 gram per liter te bereiken.

LEGAL NOTES

COMPANY

lOCATIES

Keeping Jellyfish Made Easy!

© 2017 Kwallen-Wereld