Acclimatiseren en plaatsen van de kwallen

Na het ontvangen van de kwallen kun je deze plaatsen in het aquarium. Je ontvangt de kwallen in een zak van styrofoam. Deze is verpakt in een karton. Zorg ervoor dat er iemand thuis is om de kwallen te ontvangen.

Verwijder genoeg water uit het aquarium zodat er ruimte is om de zak met kwallen toe te voegen. Laat deze drijven op het wateroppervlak. Vul in geleidelijke stappen de zak met het water van het aquarium. Bij elke stap dient ongeveer 10% extra water te worden toegevoegd. Herhaal deze stap elke 5 minuten gedurende een uur. Het is erg belangrijk dat de kwallen zich langzaam en in stappen kunnen aanpassen aan het nieuwe water in de tank.

Nu kun je de zak onder water laten zodat de kwallen de tank in kunnen zwemmen. Het is belangrijk dat de kwallen niet in contact komen met de lucht. Tijdens de eerste uren in de tank zullen de kwallen niet bewegen. Pas nadat ze zijn gewend aan de nieuwe omgeving, zullen ze zich langzaam gaan bewegen. Ververs na een dag het water (25% van de tank) en herhaal dit na 5 dagen. Vanaf dit moment dient het water een keer per week of per maand ververst te worden, afhankelijk van het gekozen aquarium.

De kwallen moeten een keer per dag gevoed worden. Haal met een pipet wat water uit het aquarium, en meng het met de voeding. Vervolgens kun je de voeding het aquarium inspuiten. De kwallen hebben 5 tot 30 minuten nodig om alles op te eten.

Wacht ten minste 12 uur voordat je de kwallen de eerste keer voeding geeft. De kwallen hebben minimaal 4 keer per week eten nodig. Nog beter is om de kwallen elke dag te voeden.

LEGAL NOTES

COMPANY

lOCATIES

Keeping Jellyfish Made Easy!

© 2017 Kwallen-Wereld