De oorkwal

by ZAK BROWN

De laatste keer dat je dacht dat je de reflectie van de sterren boven het oppervlakte van de oceaan zag, is het waarschijnlijker dat het oorkwallen waren die omhoog kwamen.

Oorkwallen

zijn de populairste en meest voorkomende kwallen die er in de oceaan te vinden zijn en ze leven in de kustwateren in de buurt van tropische klimaten, maar kunnen ook in vele andere watervormen worden gevonden omdat ze temperaturen zo laag als -6° C en zo hoog als 32° C kunnen weerstaan. De oorkwal is nogal taai en ze zijn zelfs in zeeën aangetroffen met een zoutgehalte van slechts 6%, waardoor ze ideaal zijn om als huisdieren te houden. Over het algemeen zijn ze wit tot transparant en wanneer je er met een LED-licht op schijnt, gloeien ze als kooltjes die oplichten als ze door de lucht vliegen.

Op een rustige dag bewegen ze door de pulsaties van hun klokken, die wel tot 30 centimeter lang kunnen worden, als rook door het water. Ze zijn veel actiever in de zomermaanden wanneer de temperatuur van de oceaan toeneemt en het zuurstofniveau daalt. Dit is wanneer de incidenten van de zachte beet van de oorkwal verhogen, maar ze vormen geen echte bedreigingen voor mensen en verkiezen het eten van plankton, die ze met hun lange tentakels verstrikken.

Nog een laatste kwallen feitje:

Ook al noem je je huisdier Oorkwalletje, de kans is maar zeer gering dat hij zal reageren of je de krant zal komen brengen. Dit komt omdat deze kwallen ​​uit 95% water bestaan en in wezen alleen een mond- en spijsverteringskanaal hebben. Ze hebben een complexe reeks zenuwen, maar ze kunnen niet denken en hun leven draait om voortplanting en eten en in dat opzicht lijken ze misschien meer op mensen dan we denken. En net zoals een beetje vrijgezinde, ongecompliceerde zielen gaan deze kwallen ook gewoon naar waar de stroom ze mee naartoe zal nemen. Terwijl ze een reeks spieren bezitten om voort te drijven en om ze aan de oppervlakte van de oceaan te houden, zijn ze grotendeels afhankelijk van de stroming.

Genoemde producten:

Register for our free newsletter, we keep you informed regularly about:

Insider-Tips| Special offers | News about Medusa-World

308 responses to De oorkwal

Leave a Reply

LEGAL NOTES

COMPANY

lOCATIES

Keeping Jellyfish Made Easy!

© 2017 Kwallen-Wereld